Spring naar content
Voor makelaars en verhuurders
Open banking Tenantpass

TenantPass, Open Banking en waarom het nuttig is

Open banking is een andere financiële sector die de afgelopen jaren wereldwijd snel is gegroeid.

Het digitale platform is enkele jaren geleden opgericht en biedt gebruikers van TenantPass ook toegang tot volledig nieuwe producten. Omdat Open Banking zorgt voor veilige toegang tot financiële informatie, heeft het de potentie om het betalingsproces op de huurwoningmarkt aanzienlijk en positief te veranderen.

Dankzij het succes op de hypotheekmarkt heeft Open Banking ook invloed op de huureconomie, aangezien zowel makelaars als eigenaren van onroerend goed online bankieren kunnen gebruiken zonder handmatig betalingen te hoeven verwerken. Open banking maakt de huurmarkt veel efficiënter en creëert een naadloos samenwerkingsproces met makelaars, verhuurders en huurders.

Slimme mensen in de branche hebben zich gerealiseerd dat we de basisprincipes van het verwerken van goedkeuringen van huurders moeten herzien. Slechts een werkgeversverklaring of een of ander contract formulier geeft namelijk niet altijd een accuraat beeld van de huurder. Daarnaast kan het ook lastig zijn voor sommige potentieel goede huurders om een borg gelijk aan drie maanden huur te betalen. Natuurlijk valt er niks te doen aan een huurder die het huis afbrandt of onopzettelijk de buurman doodt, maar iedereen begrijpt dat dat zelden het geval is. Meestal gaat het om simpelere dingen zoals het schoonhouden van het huis en het op tijd betalen van de huur, d.w.z., het gaat om een snelle, moeiteloze en betaalbare validatie van onbekenden die je woning voor een vastgestelde tijd tegen vastgestelde voorwaarden gaan bewonen. Open Banking is een lange stap verwijderd van faxen, telefoongesprekken en vervelende controles. Huurders kunnen TenantPass nu koppelen aan hun bankrekening, waardoor de benodigde partij, zoals een makelaar of verhuurder, toegang krijgt tot de benodigde gegevens. Voor makelaars en verhuurders maakt Open Banking geautomatiseerde betalingen en real-time betalingsbeheer mogelijk, evenals een sneller en soepeler doorverwijzingsproces.

Open Banking maakt gebruik van een snelle en zeer veilige gegevensoverdracht via de Application Programming Interface (API), zodat huurders hun inloggegevens niet hoeven te delen met de applicatie, maar gebruikers zelf kunnen bepalen welke gegevens worden gedeeld. De overdracht van gegevens kan op deze manier alleen worden toegestaan door de gebruiker zelf en kan niet plaatsvinden zonder zijn/haar toestemming.

Open banking biedt de gebruiker veilige gegevensbescherming zodat deze zelf derden, zoals budget- en betaalapplicaties, toegang kan geven tot zijn online bankrekeningen. Vanuit het oogpunt van de makelaar of verhuurder geeft dit een accurater beeld van de kredietwaardigheid van de huurder.

Op deze manier kan TenantPass haar klanten voorzien van de meest realistische informatie over potentiële huurders. Tegelijkertijd krijgen huurders de mogelijkheid om aan te geven dat zij een hogere huur willen betalen, als bijvoorbeeld de locatie, het interieur, de tuin, het uitzicht, het landschap etc. erg bevalt. Het is dan aan de eigenaar om te beslissen of hij minder geld wil aannemen van iemand met een grotere kredietwaardigheid, of omgekeerd.

Er is inmiddels geen twijfel meer dat Open Banking het communicatieproces tussen verhuurders en huurders drastisch kan verbeteren. Problemen in verband met de toegang tot en het delen van financiële gegevens, in het bijzonder met de snelheid, maar ook met de veiligheid, worden daarmee opgelost. Er hoeven dus geen documenten of menselijke handelingen meer te worden uitgewisseld tijdens het verhuurproces en natuurlijk is TenantPass GDPR- en PSD2-compliant.

Het TenantPass platform stelt appartementeigenaren en makelaars in staat om 4-5 keer meer huurders te beheren, omdat het is ontworpen om eenvoudig en ongecompliceerd te zijn. Dit betekent een grotere efficiëntie voor de gebruiker van het platform en dus een hogere winst. Aangezien de huursector snel groeit na de pandemie, verwachten we dat de service die TenantPass biedt, al in de nabije toekomst aan uw behoeften zal voldoen. Het enige wat u dus hoeft te doen is een demo te boeken op onze website!